Acid acetic glacial 80% – 1 litru

Stoc epuizat

Acid acetic glacial 80%

Adaugă la favorite
Adaugă la favorite

25,00 lei

Stoc epuizat
Adaugă la favorite
Adaugă la favorite
SKU: 594000000516 Categorii: , ,

Descriere

Protejeaza ramele impotriva gaselnitei si are efect de dezinfectie a ramelor si a corpului.
Tratamentul cu acid acetic glacial este singurul tratament non-destructiv care elimina Nosema apis.

Modalitati de utilizare

In stupina acidul acetic se foloseste regulat la numeroase utilizari:

  1. Invertirea siropului

Se face un mediu acid ori in mediu enzimatic. In interiorul stupului sau in timpul prepararii mierii albina transforma nectarul floral (amestec de polizaharide) in glucoza si fructoza sub actiunea invertazei. Insa nectarul floral se poate transforma si in mediu acid. Acidul acetic este cel mai folosit in acest sens. 

Nu e neaparat nevoie ca folosirea lui sa se faca la temperatura mare a siropului si Se folosește aprox. 3 ml de acid acetic. 

  1. Derutarea albinelor inconditiide furtisag 

Mai ales in perioada de toamna e foarte periculos sa tinem un stup deschis pentru o perioada mai lunga de timp sau sa avem urdinisuri deschise larg.  

Derutarea albinelor cu acidul acetic este utilizata de foarte mult apicultori. Acidul acetic de 80% este diluat la aprox. 50%. Pulverizatorul cu care se pulverizeaza dilutia este de preferat sa aiba multe componente din plastic sau din inox astfel incat sa nu se corodeze. 

  1. Tine la distanta moliile

Toamna adunam ramele sa reducem cuiburile si e foarte important sa avem grija de ramele noastre pentru ca pe acestea le vom folosi si anul viitor.  

Acidul acetic evaporandu-se in stupul in care tinem ramele la pastrat, in dulapul apicol sau in camera apicola tine moliile la distanta. Insa va trebui sa calculam foarte bine volumul aerului in spatiul in care depozitam ramele si sa il corelam cu cantitatea de acid acetic folosita. 

ATENTIE: Acidul acetic e toxic si pentru om chiar daca noi il cunoaștem ca otet concentrat si din acid acetic se poate obtine si otet coborat la aprox. 10% insa e toxic pentru om la 80%. De aceea se va purta echipament de protectie. In cazul in care il folosim in camere inchise va trebui sa le aerisim inainte sa intram in ele obligatoriu. 

  1. In jurul capcanei de viespi

Viespii sunt atrasi de acidul acetic insa intr-o concentratie mica, undeva la 5% deci daca folosim un otet de exemplu, care sunt oare undeva la 9-10%, trebuie sa il diluam cu jumatate apa. Daca folosim acidul acetic, va trebui să facem un calcul matematic cu regula de 3 simpla sa vedem exact ce proportie de acid acetic ar trebui sa folosim in apa pentru a obtine undeva la 5 %. 

  1. Tinerea la distanta a albinelor

In cazul in care nu vrei sa folosesti manusi, acidul acetic de 10% e optim pentru tinerea la distanta a albinelor 

  1. Dezinfectiastupinelor

Acidul acetic este un dezinfectant. Nosema apis intr-un mediu acid e distrusa asa ca dezinfectia inventarului apicol este foarte importanta si se poate face cu acidul acetic obtinandu-se rezultate extraordinare. 

Administrare

Se consuma 100 ml acid / corp 1/1. Corpurile cu rame se pun in stiva si se sigileaza. Acidul se pune intr-un evaporizator si se amplaseaza pe ultimul cat, dupa care capacul stupului se inchide, se ermetizeaza si se lasa sa evapore.

A nu se folosi la rame cu sarma zincata, acesta se corodeaza repede. Se recomanda folosirea doar cu cele cu sarma din inox sau cu faguri din plastic.
Corpurile la care se face tratamentul, trebuie amplasate in spatiu deschis. Daca se amplaseaza in magazii, alte elemente din fier al stupului se pot coroda.

Atentie!

– Folosirea echipamentului de protectie (manusi din cauciuc, masca, ochelari) este obligatorie.
– A nu se lasa la indemana copiilor.
– A se evita contactul direct cu substanta. In caz de urgenta evacuati zona si chemati un specialist.
– Se depoziteaza la distanta de sursele de caldura si foc, intr-un loc uscat si bine ventilat. A se depozita intre +15 C si +25 C.

Ambalat la 1 litru (cantareste 1.2 kg)

Informații suplimentare

Greutate1,2 kg
Tip Produs

Tratament

Tip Tratament sau Supliment

Antifungice, Combaterea gaselnitei

Destinatie

Nosemoza

Brand

APIVEST.ro

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Acid acetic glacial 80% – 1 litru”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *