Set cutie Nicot – 30 matci

Stoc epuizat

Set cutie Nicot – 30 matci

Adaugă la favorite
Adaugă la favorite

280,00 lei

Stoc epuizat
Adaugă la favorite
Adaugă la favorite

Descriere

Cutia Nicot pentru 30 matci pe serie este compusa dintr-o cutie nicot, 110 cupule, 30 portcupule, 30 de suporti de bloc si 30 de custi botca (bigudiu).

Cutia Nicot simuleaza un fagure natural. Unele celule din acest fagure de plastic au fundul detașabil (se observă găurile în poză). Pe aceste celule se montează cupule din plastic care au forma unui început de botcă. Matca este izolată pe acest fagure cu gratia Hanneman ce se poate observa, astfel încât albinele să aibă acces la ea.

Dimensiunea cutiei este: 147x130x28mm, 110 cupule.

După ce matca a ouat în celule, cupulele însămânțate se retrag si se montează pe portcupule care la randul lor vor fi atasate pe câte un suport de bloc. Suporții de bloc au fost montati în prealabil pe o scandurică. Aceste scandurici se monteaza câte trei (una sub alta) într-o rama goală.

Rama cu botci astfel obținute se introduce într-o familie puternică care a fost orfanizată sau la care matca a fost izolată cu gratie Hanneman într-o parte restrânsă a stupului.

Familia crește o parte din aceste botci și le căpăceste. Atunci ele sunt introduse în cuștile pentru botci pentru ca mătcile tinere să nu se omoare între ele la eclozionare.

Din acest moment mătcile pot fi folosite pentru crearea de noi roi sau înlocuirea mătcilor bătrâne din stupii existenți.

Unii stupari profesioniști înlocuiesc în fiecare an mătcile bătrâne ca o măsură ce rezolvă în mare parte roitul natural și asigurîă familiilor o dezvoltare viguroasă cu un cules pe măsură.

Informații suplimentare

Tip Produs

Cutie Crestere Matci

Destinatie

Crestere Matci

Brand

Nicot

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Set cutie Nicot – 30 matci”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *